Wat is Glucient® SR

Glucient® SR zijn tabletten met verlengde afgifte. De werkzame stof is metformine. De andere stoffen in dit middel zijn natriumcarmellose, hypromellose, colloïdaal watervrij silicium en magnesiumstearaat.

Waarvoor wordt Glucient gebruikt?

Dit middel wordt gebruikt voor de behandeling van diabetes mellitus type 2, nadat veranderingen in voeding en lichaamsbeweging onvoldoende effect hebben op de regulatie van de hoeveelheid bloedsuiker. Mensen met diabetes type 2 maken niet genoeg insuline aan of reageren niet goed op de insuline die wordt aangemaakt. Glucient maakt het lichaam gevoeliger voor insuline.

De tabletten zijn speciaal gemaakt om metformine geleidelijk in uw lichaam af te geven. Deze verlengde afgifte is o.a. ontwikkeld voor diabetes type 2 patiënten die:

  • gevoelig zijn voor maag-darmklachten
  • voorkeur hebben voor eenmaal daagse medicatie inname

De doseringen

Glucient® SR tabletten met verlengde afgifte zijn beschikbaar in 3 doseringen: 500 mg, 750 mg en 1000 mg metformine. Gewoonlijk zal de behandeling starten met 500 milligram per dag. Na ongeveer 2 weken meet uw arts uw bloedsuiker en past indien nodig de dosis aan. Uw arts bepaalt uw individuele dosis. Vertel het uw arts of apotheker als u het gevoel heeft dat de effecten van Glucient te sterk of te zwak zijn.